Skip to main content

Bare prøv på nytt.

Vi har alle de dagene hvor alt ser ut til å gå rett til helvete. De dagene hvor alt du gjør, uansett hva enn det måtte være, så går det ikke din vei. Uansett hva du gjør for å snu dagen rundt, så kommer livet å bare slår deg ned rett i bakken, og strør enda litt syre på dagen din.

Personlig hadde jeg en slik dag på onsdag, hvor ingenting gikk min vei - en skikkelig blåonsdag rett og slett! Jeg sto opp rundt 07:30, gikk i dusjen, og hatet det faktisk ikke. Noe av det verste jeg vet om, er å dusje tidlig om morgenen, for du står egentlig bare å fryser, mens du får varmt vann trykt i trynet, og fryser når du er ferdig - og nei, det er bare grusomt. Men akkurat den dagen, så synes jeg det var fint. Når jeg ser tilbake på den dagen, burde jeg skjønt at onsdag ikke skulle være min dag.

Jaja, uansett! Jeg tusler jo på skolen og er forberedt på forelesning, kommer 3 minutter før, som gir meg akkurat nok tid til å kjøpe en kaffe til forelesningen. Som regel husker jeg aldri nummeret på auditoriumene jeg skal i, så selvfølgelig dobbelsjekker jeg at jeg husker riktig. To minutter igjen til forelesning, åpner mobilen, logger inn på mitt.uib.no og poff! Der tar livet sitt første slag i bakhodet mitt, for jeg skal jo ikke være på det bygget i det hele tatt - jeg skulle jo vært på andre siden av høyden enn der jeg var.

Etter en liten bannerunde med meg selv, tusler jeg avgårde og kommer bare 15minutter forsent. Setter meg helt bakerst i håp om at ingen la merke til min lille forsinkelse. "Jaja, jeg har jo kaffen min da," tenkte jeg for meg selv. Den må jo være perfekt temperatur også, så dette må da være en bra dag alikevel. Jeg strekker meg til kaffen, klar for å ta en real slurk av kaffen. I det jeg bekker på kaffen, ser jeg at plastikklokket løsner, og ut kommer 3/4 av kaffen min som faller rett i fanget mitt. Selvfølgelig måtte det skje. Selvfølgelig! Positiv som jeg er da, er den første tanken som slår inn "jaja, kaffen var jo perfekt temperatur da faktisk." Jeg brukte 12kr på den kaffen. 12kr er mye penger for en kaffe, når du som regel får kaffe gratis. 

Jeg innså fort at dette var ikke min dag, men jeg nektet å la en dårlig start sette lista for hvordan resten av min dag skulle gå. Jeg er for sta og positiv for å la noe slikt skje. Så jeg dro hjem, skiftet ut av klærne som var dynka i kaffe, og tok på meg pysjen igjen og krabbet ned under dyna igjen. Jeg bare tok å starta dagen min på nytt med å gjøre mine morgenrutiner på nytt. Etter en time med the Ellen Show, var jeg klar for å gi denne dagen en ny sjanse. Og vet du hva kjære leser? Det ble faktisk en utrolig bra dag.

Moralen i dette innlegget, er rett og slett som fjellvettregelen sier, at det er ingen skam å snu. Om du har en dårlig dag, er det ingen skam å snu, legge deg under dyna i en times tid, og gi dagen et nytt forsøk. Det har jo allerede gått så dårlig som det kan foreløpig, så hvorfor ikke gi det et forsøk. Som jeg liker å si; livet er hardt og brutalt, av og til så går det bare i dass, men du må jo bare deale med det også.

Comments

Popular posts from this blog

Sommeren 2017

Jeg husker tilbake til da jeg var liten og sommeren var det største som skjedde ila hele året. Sommeren var nesten bedre enn julaften, for vi hadde så mye fri, vi dro på ferie og jeg kunne basically leke hele dagen sammen med venner. Bare selve årstiden i seg selv betydde ferie når man var liten.

Sommeren min i år har vært en veldig fin sommer. Jeg skaffet meg sommerjobb i Bergen, så har fått tilbrakt hele sommeren her, og kost meg gløgg ihjel med venner og jobb. Ferietur har det ikke blitt noe av i år, siden jeg heller valgte å sette fokus på å få jobbet mest mulig.

Selv om jeg ikke har reist noen steder i sommer, har jeg fortsatt kost meg, slappet av og sett tusenvis av serier på både Netflix, HBO og Viaplay. Føler at sommer når du er sånn delvis voksen handler ikke om å reise på de kuleste feriene. Det handler mer om det å tjene inn ekstra cash til studietiden, leke og ha det moro med venner og selvfølgelig se igjennom alt som alle streaming-tjenester har å tilby av serier.

Person…

Min studiehverdag.

Det å skulle begynne å blogge igjen midt i et av mine mest hektiske år innad i studie, er vel kanskje ikke den beste ideen jeg har kommet med. Dere som kjenner meg vet vel også at det er ikke alltid helt gjennomtenkt alt jeg finner på å gjøre. Men sånn kan det gå! Så jeg skriver jo et nytt innlegg litt sånn når det passer meg selv, og jeg føler jeg har noe interessant å dele.

Dette semesteret ser ut til å være et av mine mest hektiske og samtidig et av de aller viktigste semestrene mine - nettopp fordi jeg skal jo skrive bacheloroppgave nå. Det å skrive bachelor er hittil omtrent slik jeg så for meg; jeg føler jeg gjør noe veldig kult, og selv om det er mye som skal gjøres på kort tid føler jeg meg veldig motivert og engasjert. Jeg har valgt et tema som er veldig interessant, noe jeg gleder meg til å bruke morgener, kveld, dag og natt på å arbeide med. Så det er gøy!

Samtidig føler jeg at det er verdt å merke seg at jeg er veldig stolt over egen innsats. Jeg skrev et innlegg i begynnel…

Hvorfor er det slik?

Ettersom året 2018 started med Times up kampanjen som for fullt ble aktuelt etter Metoo kampanjen som florerte i høst og nyåret, har kvinnekampen aldri vært mer aktuell. Jeg vet ikke om det alltid har vært så mye fokus på kampen om likestilling, eller om det er bare at jeg begynner å føle meg mer som en kvinne enn jente at jeg har blitt mer oppmerksom på dette. Du kan lese om nedtrykkelse av kvinner og hvor langt vi faktisk har igjen før det er ordentlig likestilling mellom kvinner og menn - til og med i Norge. Hvis man tenker seg om, så er jo dette noe vi alle sikkert har visst om, men personlig har jeg ikke begynt å virkelig tenke over det før nå.

For noen uker tilbake så jeg en episode av Skavlan, hvor han hadde Matt LeBlanc, forfatteren av en serie romantiske bøker, kjent journalist i England og en kvinne som ble voldtatt i Japan. Når det kommer til Skavlan, tror jeg vi alle har et spesielt minne fra hans serie hvor et av intervjuene hans har virkelig gått inn på deg. Dette var in…